Hakuna Matata

Dag 3: Häftigaste upplevelsen ever! Vi blev upphämtade av två dalla dalla som tog oss ut i ödemarken till massajernas hemtrakter. Där påbörjade vi en lång vandring på stora slätter med fantastiska vyer. Vi gick genom olika massajbyar och fick se hur de bodde i sina byar. Vissa var rädda för att vi skulle ta kort på dem för de tror att deras andar fastnar i korten. Vi träffade några barn som väldigt gärna ville vara med på kort, de följde oss nästan hela vägen och ville bli burna och hålla i handen, supersöta ungar. Det jobbiga var att många utav dem tiggde, man såg hur dåligt ställt de hade men om vi ger en måste alla ha och det funkar inte, då blir det bråk. Några i gruppen gav barnen våtservetter som de blev överlyckliga för och gick och torkade av varandra i ansiktet. Pennor fick de också vilket blev väldigt uppskattat, de nästan slogs om dem. Några tjejer i vår grupp spådde sig hos en så kallad medicinkvinna i en liten by.
Sedan gick vi en lång väg tillbaka då vi stannade för att besöka en massajmarknad. Där var det totalt kaos, människor och djur överallt. Vi reagerade väldigt starkt på hur de behandlade djuren, slog och kastade stenar på dem, det var hemskt att se. Stort tack till Thomas som guidade oss genom hela vandringen!
Dag 4: Dagen började med en gudstjänst i Arushas mest kända kyrka. Det tog nästan tre timmar. Det var häftigt att se andras traditioner. De sjöng och dansade hej villt. Det var mycket roligare än Sveriges gudstjänster då de sjöng mycket gospell. Resten av dagen tillbringade vi vid poolen där vi solade, badade och åt Arushas största buffé, mumms! Vi hann även med en sväng på massajmarknaden där vi prutade på många snygga saker. Nu ska vi tillbaka till hotellrummet för att slica upp annanas och mango.
Utanför kyrkan idag.
/ Afrikanerna

Kommentarer
Postat av: Agnetha Bengtsson

Hej

Vad ni ser ut att ha det underbart. Pool o grejer värsta lyxen lr?? Här är som vanligt -5 Sol underbart väder. På skolan är det lungt just nu vi det trådlösa nätverket har fått virus och det innebär att vi inte kan komma ut på internet. Så det är lite körigt för oss och eleverna. Annars är det lungt nu väntar vi bara på sportlovet. Hade så jätte bra. Och ta nu hand om varandra glöm inte alsolspriten:)

2012-01-30 @ 12:43:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0